Створення iдеальних купажів кави

Створення купажів

Купажування кави - це створення кавової суміші за своїм власним рецептом. Залежно від регіону походження зеленї кави, вона має свої смакові якості. Тому, якщо змішати різні сорти зеленої кави можна отримати ідеальний сорт кавового напою.

При змішуванні різних сортів кави можна як позбутися небажаних смакових якостей і ароматів, так і посилити потрібні показники (наприклад, кислинку), отримавши неповторний кавовий напій.

При складаннi кавового купажу дуже важливо знати якi смаковi властивостi має той чи інший сорт кави, якого року врожай, з яких висот він зібраний, тип обробки (волога або суха) і найголовніше ступінь обсмаження кави. Тiльк знаючи всі ці складові, можна зробити неперевершений кавовий купаж.

В Україні популярними є суміші з таких сортів арабік - Бразилія, Колумбія, Ефіопія, Мексика, Перу, Коста-Ріка і сортів Робуст - Індія, В'єтнам, Уганда.
Кожен сорт кави має обсмажуватися окремо один від одного, після чого - змішуватися.

Кожна виробнича компанія тримає в найсуворішому секреті свою рецептуру кави, вказуючи тільки процентне співвідношення арабіки та робусти.


Торгово-виробнича компанія «Ріалайт» має великий досвід роботи з різними видами кавових зерен. Ми готові допомогти Вам у створеннi ідеального купажу кави в залежності від потреб Ваших клієнтів і передбачуваного регіону продажів.